Back to Question Center
0

Semalt: Si të bllokoni Bots nga goditja e faqes tuaj

1 answers:

Bots janë në thelb programet e rreme dhe të automatizuara që shfletojnë faqen tuaj për të kryer një sërë detyrash. Është një formë e shkurtër e robotëve dhe mund të dëmtojë faqen tuaj në një masë të madhe. Disa nga shembujt e botëve janë ato që janë listuar në të zezë nga motorët e kërkimit . Disa bots vizitojnë faqet tuaja të internetit dhe ju dërgojnë spam në një numër të madh, ndërsa të tjerët i hetojnë faqet tuaja për dobësi të sigurisë. Para se të bllokoni bots që të shohin faqen tuaj, është e rëndësishme që ta mbani faqen tuaj te internetit në një server web të Apache. Plus, ekrani juaj i internetit duhet t'ju ofrojë objektin e ".htaccess overrides", dhe ju do të duhet ta aktivizoni atë sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju do të duhet të kontrolloni weblogs papërpunuara të faqes dhe të merrni faqen tuaj të strehuar me një host web komerciale.

Ross Barber, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , elaboron në artikullin për disa këshilla praktike në këtë drejtim.

Bllokimi i bots padëshiruar

Është e sigurt të thuhet se bllokimi i botëve të padëshiruar është sikur po përpiqeni të heqni qafe viruset ose dëmtuesit. Ju mund të bllokoni bots vetëm kur i keni identifikuar plotësisht ato. Së pari, ju duhet të përcaktoni adresën IP ku po vijnë bots. Për këtë, ju mund ta shkarkoni blogun tuaj nga web host, ta pastroni atë me ndihmën e arkivave dhe të hapni në një redaktues teksti të thjeshtë. Këtu mund të vëzhgoni nëse njerëzit ose bots vërtetë po vizitojnë faqen tuaj. Hapi tjetër është gjetja e shënimeve që i përkasin botëve dhe kërkimi i strings agjentit të përdoruesit..

Vini re adresat IP të përdorura nga botët

Më shpesh, njerëzit nuk dinë si të regjistrojnë IP adresat e përdorura nga botët. Kini kujdes, ndërsa bëni këtë gjë, sepse faqja juaj mund të dëmtohet nëse nuk i bllokoni ato IP sa më shpejt që të jetë e mundur. Disa viruse dhe malware mund të infektojnë kompjuterat ose pajisjet e lëvizshme gjatë bllokimit të botëve. Nëse shihni se të njëjtët bots vijnë nga adresa IP të njëjta ose të ndryshme, ju duhet të parandaloni të gjitha ato brenda disa minutave dhe të rifreskoni shfletuesin tuaj të internetit.

Shkarko skedarin tuaj .htaccess

Është një mënyrë tjetër për të hequr qafe bots dhe trafikun e rreme. Duhet të shkarkoni skedarët tuaj .htaccess duke përdorur një klient FTP ose SFTP. Për këtë, ju duhet të vizitoni direktorinë më të lartë të uebit të faqes suaj, ku lidhjet e faqeve janë të vendosura. Këtu mund ta gjeni këtë skedar dhe ta shkarkoni në të hershme. Nëse nuk e gjeni këtë skedar këtu, atëherë mund ta gjeni atë diku tjetër në varësi të programit FTP që përdorni.

Hapni ose Krijo .htaccess File

Pasi të keni vendosur skedarin, hapi tjetër është ta hapni atë dhe të rregulloni cilësimet e tij. Krijo dokumente të zbrazëta dhe ngjisni të dhënat e saj atje. Për bllokimin e një IP specifik, thuani, 127.0.0.1, ju duhet ta shtoni në skedarin tuaj .htaccess dhe klikoni butonin Blloku.

Për të bllokuar bots nga strings agjent përdorues, ju duhet të shikoni për strings me robot dhe ato që përmbajnë letra të zakonshme të alfabetit pa hapësirë, prerje, dhe shenjë pikësimi. Sapo ta keni vendosur, mund ta bllokoni lehtë brenda pajisjes tuaj dhe mund ta mbani faqen tuaj te internetit të sigurt Source .

November 29, 2017