Back to Question Center
0

Stop Bots Spam me Semalt

1 answers:

Është e rëndësishme të bllokoni trafikun e keq që ju pengon të arrini në faqen tuaj dhe të shfaqni pikëpamje të rreme në Google Analytics. Para së gjithash, ju duhet të kuptoni nëse trafiku juaj vjen nga Google ose bots janë të përfshirë. Nëse shihni një rritje të papritur në trafik, ka shanse që nuk është e ligjshme pasi që nuk keni bërë SEO si duhet. Në Google Analytics, ju duhet të vizitoni seksionin Burimet e trafikut dhe të kontrolloni cilësinë e trafikut, si dhe adresat IP. Web crawlers, robots ose auto-refreshers: ju mund të emrit të tyre asgjë, por nuk mund të injorojë faktin se software përdor World Wide Web ashtu si njerëzit e vërtetë. Për fat të keq, ata nuk japin asnjë përfitim për faqet e internetit tuaj dhe vetëm pretendojnë të veprojnë si njerëz, duke ju dhënë shumë pikëpamje. Nga ana tjetër, mund të mos jetë e mundur që dikush të përzënë shumë trafik në faqen e internetit të tij për shkak të konkurrencës së lartë. Mund të përfundoni përpjekjet tuaja duke patur bota që mund të deindizojnë faqen tuaj në rezultatet e search engine . Google vetëm kërkon lidhje dhe faqe që u japin përdoruesve informacion të vërtetë dhe autentik. Nëse keni shumë spambots që duken si njerëz të vërtetë, ju duhet të kërkoni për zgjidhje në forumet ku aktivitetet anti-spam shpesh diskutohen. Dhe nëse jeni të lodhur nga robotët e padukshëm, bots dhe malware janë projektuar për të dhënë pikëpamjet e faqeve, hitet e rreme, dhe ndoshta lidhjet e lidhjeve filial, pa ju lënë të gjeneroni çeqe reale.

Fatmirësisht, është e mundur të heqësh qafe bots dhe spam duke mbajtur parasysh disa gjëra të rëndësishme. Në këtë drejtim, Max Bell, Menaxheri i suksesit të klientëve Semalt , ju ofron që të merrni në konsideratë këshillat e mëposhtme:

Problemi me Bots

Ju mund ta kuptoni problemin e vërtetë të botëve vetëm kur shqyrtoni disa nga shembujt..Shembulli i parë është se nëse keni bots Google, këto zakonisht janë të dizajnuara për t'ju dhënë pamje njerëzore si faqe. Ju gjithashtu mund të vuani nga botët që janë projektuar për t'ju detyruar të rifreskoni faqet tuaja të internetit. Të dy ata vizitojnë faqet tuaja, duke rritur trafikun dhe hitet analitike. Ata kanë norma të larta kërkuese dhe shpenzojnë kohë të ulët në faqet e internetit. E vetmja ndryshim midis këtyre dy botëve është se bots Google bëjnë diçka të dobishme, duke i ushqyer të dhënat përsëri në indeksin e faqeve tuaja, ndërsa botët e rifreskimit mbushin statistikat e trafikut në masë të madhe, duke vënë në rrezik programet tuaja shoqëruese. Kështu, është shumë e rëndësishme për të identifikuar bots dhe për të parandaluar ato sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju nuk duhet të bëni shumë, pasi Google ofron shumë programe dhe mjete për ta bërë punën tuaj më të lehtë. Spammers mund të bllokojnë bots e tyre për disa kohë, por bllokimi në anën tuaj duhet të jetë e përhershme për rezultate më të mira.

Bllokimi i trafikut të padëshiruar bot

,

Ju mund të bllokoni trafikun e padëshiruar bot me .htaccess files. Nëse i bllokoni botët në këto skedarë, do të jeni në gjendje të përmirësoni performancën e përgjithshme të faqes tuaj. Duke përdorur këtë metodë, ju mund të bllokoni vetëm bots që mund të identifikohen dhe njihen si spambots. Nëse botët identifikohen si përdorues të ligjshëm, ju duhet të bllokoni adresat e tyre IP sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju nuk mund të bllokoni të gjitha botët derisa të përcaktoni adresat e tyre IP dhe rregulloni cilësimet në web host tuaj.

Një tjetër metodë është bllokimi i bots duke përdorur skedarët tuaj .htaccess. Është gjithashtu e rëndësishme që të bllokoni sa më shumë adresa IP të jetë e mundur, ose të zëvendësoni adresat IP të pasigurta me ato të sigurta. Nëse jeni një përdorues i WordPress, duhet të trajtoni trafikun e keq të botit pasi kjo është platforma ku hakerat sulmojnë skedarët në një numër të madh. Ju mund të redaktoni skedarin tuaj .htaccess dhe të futni kodet e ndryshme për të qëndruar të sigurt në internet Source .

November 29, 2017