Back to Question Center
0

Tricks Si të bllokoni spamimin e referimit nga Google Analytics juaj - Mendim i keq

1 answers:

Për disa vjet, spam-i i referimit të internetit ka qenë një problem i rëndësishëm. Burimet e referimit spammy mund t'ju bëjnë të mendoni se ka pasur kaq shumë vizita në llogarinë tuaj të Google Analytics për shkak të një pike në trafikun e referimit dhe raporteve të mbivlerësuara.

Spamjet e referimit si darodar, butonat për faqen e internetit dhe butonat e thjeshtë të ndarjes janë midis mjeteve të optimizimit të motorëve të kërkimit që kanë rrezikuar funksionimin e faqeve të internetit të tregtisë elektronike. Google Analytics është një nga mjetet thelbësore që ndihmojnë kompanitë dhe pronarët e bizneseve të tregtisë elektronike për të analizuar dhe gjetur rrugën e ndjekur nga vizitorët e tyre.

Këtu janë disa truket të përshkruara nga Max Bell, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , i cili do t'ju ndihmojë të bllokoni bllokimin e referimit duke mos ndikuar në performancën e faqes suaj.

Duke përdorur .htaccess File

Bllokimi i trafikut të referimit të spamut trajtohet në mënyrë efikase nëpërmjet një .htaccess. Skedari i konfigurimit përdoret për të drejtuar serverin tuaj. Metoda parandalon faqen tuaj te internetit nga mbingarkimi dhe gjithashtu bllokon zonat e spamit të referimit nga faqja juaj. Bllokimi i referimit të spam-it përmes .htaccess është kaq efektiv pasi që skedari mund të instruktohet për të bllokuar vizitat e spamjeve nga domain ose adresë IP.

Një numër i mirë i profesionistëve të marketingut dhe pronarëve të internetit preferojnë përdorimin e .htaccess për të bllokuar spam-in e referimit që ndikojnë në ecurinë e bizneseve të tyre në internet. Kjo hyrje e hiperlidhjes jo vetëm që bllokon heq spamin e referimit dhe merimangat e internetit nga GA tuaj, por gjithashtu parandalon domenin keqdashës nga serverët e tyre.

Janë bërë disa pyetje duke kërkuar sqarime për dallimin në mes të robots dhe .htaccess file. Sipas website designers , skedarët e robots punojnë për të ndihmuar botët e kërkimit të motorëve dhe merimangat e uebit për të përzënë trafikun në një faqe interneti, ndërsa .htaccess ndihmon marketerët në internet që të vendosin komanda për të bllokuar spamin e referimit, një varg IP adresa dhe trafik i rremë.

Marrja e filtrave GA në spam referimi

Kur bëhet fjalë për bllokimin e spam-it të referimit në llogarinë Google Analytics, filtrat e Google Analytics janë shumë të rekomanduara. Filtrat GA lejojnë marketers dhe zhvilluesit e uebit të analizojnë të dhënat dhe raportet në Google Analytics. Si një marketer, ju mund të përdorni GA për të përjashtuar trafikun e brendshëm të gjeneruar nga vendi juaj i punës, bllokim i referimit spam dhe përjashtoni një numër të adresave IP dhe domeneve me qëllim të keq nga faqja juaj e internetit.

Mund të përdorni filtrat e Google Analytics për të përjashtuar domenet me qëllim të keq dhe darodar nga faqja juaj. Këtu janë disa truket për të shkuar në lidhje me të.

  • Filloni llogarinë tuaj GA dhe hyni
  • .
  • Klikoni ikonën 'Admin Settings' dhe zgjidhni 'All Filters'.
  • Krijoni një filtër të ri dhe krijoni një emër të ri që lehtë mund të mbani mend.
  • Klikoni ikonën 'Llojet e filtrave' dhe zgjidhni llojin 'Filtri i paracaktuar'.
  • Klikoni përmes dhe trokitni lehtë mbi ikonat "Përjashtohen", "adresa IP" dhe "të barabarta" në kutitë e dhëna në llogarinë tuaj të Google Analytics.
  • Plotësoni adresat IP për t'u përjashtuar dhe klikoni 'Ruaj.'

Kur përjashton IP adresa dhe spam referimi nga llogaria juaj e Google Analytics, këshillohet të theksohet se filtrat nuk funksionojnë në raportet e kaluara. Për të arritur rezultate të qëndrueshme dhe efikase, shqyrtoni bllokimin e fushave të spamit duke përdorur si Google Analytics ashtu edhe .htaccess. Mos prisni derisa domainet e spamit të mbingarkojnë serverin tuaj. Instaloni Google Analytics në faqen tuaj dhe bllokoni bllokimin e referimit, webspiders, trafikun bot dhe trafikun e brendshëm Source .

November 29, 2017