Back to Question Center
0

Udhëzues fillestar nga semalt në përdorimin e Google Analytics

1 answers:

Google ofron një mënyrë të lirë dhe të lehtë për të matur performancën e një faqeje interneti dhe për të përmirësuar gjërat që dështojnë. Nëpërmjet Google Analytics, pronarët e faqeve tani mund të merren me vizitorët, aktivitetin e tyre në vend, sasinë e kohës që ata banojnë në përmbajtje, përditësimin e termave të kërkimit dhe aspekteve të tjera të rëndësishme që lidhen me faqen e internetit. Igor Gamanenko, Menaxheri i suksesit të klientëve, Semalt , paraqet një përmbledhje të mësimeve të veçanta që synojnë t'u mësojnë fillestarëve disa prej mënyrave të përdorimit të Google Analytics për të përmirësuar performancën e faqes së tyre.

Tutorial i Google Analytics

Udhëzuesi përfshin një proces hap pas hapi se si mund të instaloni kodin e ndjekjes për Google Analytics dhe si të përdoren të dhënat e panelit. Me ndihmën e tij, përdoruesit marrin një pasqyrë se cilat janë vizitat e tyre, si dhe marrin informacione të tjera, si p.sh. faqe, faqe për vizitë, kohëzgjatja mesatare e kohës së shpenzuar për vizitorët, etj. Informacion i tillë është vendimtar për të gjithë ata që veprojnë në Google Analytics për herë të parë.

Tutorial Google Analytics: Ndjekja e Objektivave të Faqes

Kur zhvillon ose krijon një faqe interneti të re, një pronar zakonisht vendos disa synime për të arritur në fund të prodhimit të tij. Kjo është arsyeja pse ndjekja e qëllimeve është e rëndësishme pasi i lejon pronarit të dijë se sa kanë arritur ato me arritjen e objektivave të tyre ose sa larg janë për të shkuar. Një tjetër gjë e rëndësishme që lidhet me ndjekjen e qëllimeve është të dish se ku përdoruesit që ndihmuan në arritjen e këtyre objektivave kanë ardhur, pasi ndihmon në zhvillimin e strategjive të ardhshme..Në tutorial, ekzistojnë disa terma të tillë si ndeshje e saktë, ndeshje e kokës dhe ndeshje e shprehjes së rregullt, të cilën përdoruesi i ri duhet të mësojë për t'u pajisur më mirë me njohuritë se si t'i përdorin ato për faqet e tyre.

Tutorial i Google Analytics: Ndjekja e ngjarjeve

Google Analytics ndihmon pronarët e faqeve të internetit për të përfituar nga proceset që ndodhin në faqen e tyre. Nëse kjo është abonimi në një listë postimesh, ose duke klikuar mbi një buton për të luajtur disa media, këto janë ngjarje të ekzekutuara nga vizitorët dhe janë vendimtare për suksesin e faqes. Mënyra në të cilën ndodhin ngjarjet i tregon pronarit nëse gazetat që japin ato janë të vlefshme apo jo. Gjithashtu informon mbi cilat përdorues të përmbajtjes gjejnë më të angazhuar se tjetra. Pronarët e bizneseve me siguri mund të dinë se si t'i drejtojnë vëmendjen konsumatorëve më mirë nëse ata mbajnë gjurmët e ngjarjeve të tyre.

Duke ndjekur lidhjet jashtë linje Duke përdorur Google Analytics

Lidhjet dalëse janë mjaft të natyrshme që të kenë për çdo faqe interneti. Nuk është e mundur që një vend i vetëm të mbijetojë vetëm në internet. Faqet e internetit nuk mund të jenë ishuj, sepse kanë nevojë për burime për të fituar njohje ose për të ndërtuar mbi trafikun. Rrjetat, pra, kanë nevojë për vendet partnere ose burime të tjera nga të cilat ata mund të marrin informacionin e nevojshëm për të fituar besueshmëri. Duke pasur lidhje të jashtme e bën faqen më të respektuar, miqësore, dhe mbi të gjitha, të besueshme.

Ndjekja e postimeve të angazhuara me Google Analytics

Është e mundur që një vend të angazhojë audiencën e tij të synuar vetëm. Megjithatë, ajo që njerëzit mund të harrojmë është se si të vlerësojmë nivelin e angazhimit të përdoruesve me kalimin e kohës. Tutorial ndihmon në përcaktimin e qëllimeve individuale të internetit, të cilat ndihmojnë në përcaktimin e masës në të cilën përmbajtja e faqes i angazhon vizitorët Source .

November 29, 2017